crisis

We zitten midden in een goldilocks fase (http://www.investopedia.com/terms/g/goldilockseconomy.asp) . Toch zal er vroeg of laat een bruusk einde komen aan die periode. Daarvoor moet er een trigger zijn, een zwarte zwaan. Dat kan van alles zijn. Trump zijn protectionisme dat niet werkt, inflatie die overal uitbreekt, gevolgd door rentestijgingen, die Noord-Koreaanse zot die blijft uitdagen, Europa dat verder uiteenvalt, wereldeconomie die serieus vertraagt door Trumponomics, Californië dat zich afsplitst van de VS na een referendum enz. enz. Er kan nog heel wat ruimte naar boven zijn, maar sprookjes hebben nog nooit blijven duren.

Kwestie van je sectoren te splitsen als belegger. (defensieve stocks vermijd ik bvb nu)
De reden waarom ik enorm bullish ben op indices (voornamelijk us indices) is meervouding:
capital flight to usd (china/india regulatie, breken van eu en Europa (pariteit eur/usd is kwestie van tijd).
Aantrekkende inflatie waardoor men uit bonds glipt en in een verzadigde markt enkel equity heeft als tool om inflatie te verslaan.
Deregulering => bubbelcreatie in equity (uiteindelijk zal graaien dit spel wel doen barsten maar je hebt een bubbel eerst nodig) En als laatste reden de verdere wealth transfer van arm naar rijk door nieuw taxplan Trump.

De ‘elastiek’ van een aantal indexen is vandaag de dag serieus opgespannen. Het is eigen aan de beurzen dat er dan vroeg of laat bepaalde spelers winst gaan beginnen nemen. Tegelijkertijd worden er minder en minder kandidaat-kopers gevonden die nog durven instappen. Het gevolg: binnen afzienbare tijd op zijn minst een zijwaartse move in geval de verkopers de kopers zowat in evenwicht houden. Hebben de verkopers het overwicht dan krijgen we een pullback of een correctie (-10%). Komt er hierbij (vaak overdreven) negatief sentiment bovendrijven dan verzeil je na een tijdje in een berenmarkt ….
Eén van deze scenario’s zal het wel worden volgens mij …

Tip: fysiek edelmetaal kan als hedge dienen om uw vermogen te beschermen tegen een crisis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.