Ik heb een speculatieve positie ingenomen op het aandeel fuel cell energie omdat ik op termijn een grote stijging verwacht. Ik heb lang lopende put opties geschreven in plaat van de aandelen te kopen. Met de opzet om tijdskrediet te verdienen. Zie onderstaande screenshot.

fuel cell energy geschreven put opties

Ik zou de put optie 2 willen kopen op termijn om de geschreven puts 7 en 10 te hedgen. In het allerslechtste geval wil ik ervoor zorgen dat ik nooit een verlies kan realiseren! Aan welke prijs moet ik de put 2 dan kopen? $FCEL

Antwoord:

De jan 18 ’19 put optie 2 moeten we kopen aan max 0,276 dollar om de geschreven put 7 volledig te hedgen. Ik leg even de redenering uit:

We hebben de put 7 geschreven wat wil zeggen dat we verplicht moeten kopen aan 7. Ons maximum risico is 7 (- de ontvangen premie) want als het aandeel in de tussentijd failliet gaat moeten we verplicht een waardeloos aandeel kopen. Hiervoor hebben we 5.276 dollar premie ontvangen. Als de koers zakt tot 2 dollar en we moeten verplicht kopen aan 7 dan hebben we nog steeds 0.276 dollar winst. Die winst kunnen we gebruiken om de put 2 mee te kopen (= bescherming). Als de prijs in theorie dan nog verder zakt onder 2 zitten we beschermd. Blijft de prijs boven 2 zitten we ook beschermd door die premie die we ontvangen hadden. Je kan dus nog onmogelijk verlies maken!

Voor de put 10 blijft het dezelfde redenering. We moeten verplicht kopen aan 10 en hebben hiervoor een premie van 8.176 dollar ontvangen. Dat wil zeggen als de koers aan 2 staat dat we 0.176 dollar winst hebben. Die winst gebruiken we om de put 2 mee te kopen zodat de positie volledig ge-hedged is.

Tip: professioneel beleggen met opties? Wij raden het traders work station aan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.