put butterfly spread

Een week geleden heb ik een put butterfly spread geopend op de VIX volatiliteit index. Mocht je het gemist hebben, de beurs maakte vorige week een correctie van 10%. Het is al een tijd geleden dat zoiets voorgevallen is. De vix is dan ook pijlsnel omhoog geschoten naar 40. De vix zal niet voor eeuwig op dit niveau blijven staan. Meestal schiet de vix na een beurs correctie explosief de hoogte in om dan rustig in trapjes naar beneden te gaan. Vandaar de keuze voor een put butterfly spread. Ik verwacht dat de vix in een paar weken ergens in de 25 regio zal eindigen. De vix moet tussen 15 en 35 blijven dan stijgt deze optie constructie steeds in waarde. Ik hoop om de optie te kunnen sluiten voor een rendement van 100%.

De constructie ziet er als volgt uit:

1 contract gekocht 21 maart 35 put

2 contracten verkocht 21 maart 25 put

1 contract gekocht 21 maart 15 put

Een butterfly is in dit geval de betere keuze ten opzichte van gewoon put opties kopen op de vix of een put spread doordat de vix zo volatiel is. Bij een butterfly verdien je geld zolang de koers binnen een bepaalde zone blijft.

Professioneel beleggen met opties, aandelen, cfd’s, futures en nog veel meer aan voordelige tarieven? Wij raden het traders work station aan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.