echte rijkdom

Veel mensen denken dat rijkdom enkel bestaat uit het hebben van veel geld. Dit is een misverstand, in dit artikel bespreken we 12 dingen die bijdragen aan “echte rijkdom”.

Dingen die bijdragen aan echte rijkdom:

1. Een positieve ingesteldheid.

Positief in het leven kunnen staan is het eerste wat bijdraagt aan echte rijkdom. Ergens tijdelijk in falen is niet hetzelfde als permanent falen. Daarmee bedoel ik dat iets pas verloren is als je zelf opgeeft. De moeilijkheden die je tegenkomt in het leven zijn slechts onderdeel van de weg naar succes / jou doel.

Een ander aspect van een positieve ingesteldheid is verantwoordelijkheid. Het is belangrijk om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie waarin je zich bevindt. Niemand is een slachtoffer, enkel wanneer je er zelf voor kiest. Volledige verantwoordelijkheid nemen wil niet zeggen jezelf beschuldigen van dingen,  maar weten wat je wil van het leven en concrete acties ondernemen om je doelen te bereiken.

Een ander belangrijk aspect van een positieve ingesteldheid is dankbaarheid tonen. Als je niet kan appreciëren wat je nu hebt dan zal je ook niet echt gelukkig zijn door je dromen waar te maken. Zoals Shakespeare het zegt:

“ik weende wanneer ik geen schoenen had maar stopte met wenen toen ik een man zag zonder benen.”

2. Fysieke gezondheid

Zonder een goede gezondheid kan je geen groot financieel succes bereiken. Investeren in een goede gezondheid is geen tijdverspilling, het is na de mentale gezondheid het belangrijkste om te hebben. Ga dus geregeld eens gaan sporten en eet + slaap goed.

3. Sociale relaties

De beste dingen in het leven zijn geen dingen, het zijn momenten gedeeld met anderen. Niemand wil er alleen voor staan in het leven met veel geld. In je pad naar financiële rijkdom mag je geen relaties laten verwateren.

Focus op de kwaliteit van relaties in plaats op de kwantiteit. Pareto principe: 20 procent van je vrienden zorgt voor 80 procent van het geluk die je door andere mensen krijgt.

Ook op vlak van werk zijn relaties belangrijk. Een groep mensen die samenwerken in harmonie zorgt voor een hogere productiviteit dan één persoon.

4. Vrijheid van angst

“We have nothing to fear but fear itself.” – Franklin Roosevelt

Angst is een vitale respons tegen fysiek en emotioneel gevaar. Als we angst niet zouden voelen dan kunnen we ook niet beschermen tegen uitwendig gevaar. Angst op zich is niet echt iets negatief, eerder hoe je er mee omgaat. Vaak komen we in situaties waarbij er geen acuut gevaar is maar we wel bang zijn, zonder goede reden. Onszelf blootstellen aan onze angsten is vaak de beste manier om ze te overwinnen.

5. De hoop om iets in de toekomst te kunnen bereiken

Hoop hebben is een gevolg van een positieve ingesteldheid tegenover de toekomst. Ondanks wat iedereen zegt toch de mogelijk hebben om de toekomst rooskleurig in te zien, dan kan je rijk worden. Koop wanneer er bloed op de straat vloeit. Wanneer iedereen problemen ziet toch opportuniteiten kunnen zien.

6. Geloof hebben in.

Geloof is de juiste mindset die mensen naar hun doel voortbeweegt ook als het slecht gaat en er problemen zijn. Het is de realisatie dat je beter verdient dan je huidige omstandigheden.

Verwar niet het woord geloof met wens, dat is niet hetzelfde. Geloof is de enige kracht die een wens in een geloof kan omzetten en een geloof in realiteit. Het begint allemaal met een wens, ergens in geloven is al een stapje verder.

7. Geluk delen met andere mensen

Iemand die niet kan delen begrijpt niet wat echt geluk is, want geluk komt enkel door te delen.

Alle rijkdom kan vermenigvuldigd worden door te delen met anderen.

8. Passie vinden in je werk

Er is geen rijker man dan iemand die liefde vindt in zijn werk en druk bezig is met het uitoefenen van zijn job omdat het leuk is.

9. Een open geest op alle onderwerpen

Er is niet genoeg tolerantie meer in onze samenleving. Mensen zijn bekrompen geworden van geest. Het is nochtans enkel iemand die tolerant is met een open geest die geniet van de echte rijkdom in het leven.

10. Zelf discipline

Iemand die niet zichzelf kan beheersen kan ook geen andere mensen beheersen. Hij die zichzelf beheerst, kan alles krijgen in het leven wat die wil.

11. Andere mensen kunnen begrijpen

Alle mensen zijn praktisch hetzelfde, we hebben de zelfde basis behoeften en emoties.

De capaciteit tot het begrijpen van andere mensen elimineert veel voorkomende wrijvingen die kunnen ontstaan in relaties. Het is de fundatie van elke vriendschap. Evenals alle harmonie en samenwerking tussen mensen komt hieruit voort.

12. Het financieel goed hebben

Het laatste maar daarom niet het minst belangrijk.

 

Bron: Denk en groei rijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.