TWS traders work station

Enerzijds heb je niet te kiezen. Kies je als broker: Interactive Brokers, Lynx of Traders Only, dan zit je sowieso ‘opgezadeld’ met TWS. Of je moet kunnen volstaan met de summiere WebTrader die in je browser runt. De TWS app even terzijde gelaten.

De voordelen van het traders work station zijn dat TWS enorm compleet is. Het is een echt professioneel platform. Je kunt kiezen uit 2 user interfaces: de classic en de Mosaic. Het zijn 2 compleet verschillende scherm-layouts. Welke je voorkeur geniet hangt af van welke tools binnen TWS je allemaal wilt gebruiken en in 1 oogopslag wilt kunnen overzien (charts en zo..).
In het begin is TWS zeker niet de meest gebruiksvriendelijke software. Je moet wat zoeken en uitproberen. Maar zoals gezegd, enorm compleet. Alles wat je zoekt is normaal wel in een of andere vorm aanwezig.
Als je enkel aandelen verhandeld dan maakt het allemaal niet zoveel uit omdat dat toch maar simpele bewerkingen zijn (kopen of verkopen).
Voor opties is TWS wel heel geschikt. Eenmaal je er je weg in gevonden hebt vind je zeker een tool binnen TWS (want TWS is eigenlijk een verzameling van tools) om te doen wat je wilt. Vaak zelfs meerdere tools om hetzelfde te bereiken.
IB heeft ook vele webinars online staan die je als trainingmateriaal kunt gebruiken.
Wat optie-trading betreft heeft Think-Or-Swim (TOS van TD Ameritrade) een goede reputatie qua gebruiksvriendelijkheid. Maar dit platform is niet beschikbaar voor Belgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.