usd dollar

De wereld is van dollars vergeven. De USA heeft tekorten op alle vlakken. Ze zijn als land zo verdeeld als ze maar kunnen zijn. Volgens mij gaat er zelfs een USD ban komen in veel landen. In al die landen waar ze in de problemen zitten door die USD leningen, en mede daardoor zien ze hun eigen munt dalen. Die destabiliserende factor is gewoon te groot. Dat gaat letterlijk en figuurlijk een casino munt worden om wat te gokken op de beurs. Zolang ze die beurs ook niet verliezen natuurlijk, want dan is het helemaal gedaan.

En als je dan je gok dollars wil omzetten naar € , betaal je ook nog eens een premie van 10 of 20 %.

De Dollar kan omhoog gaan doordat er een vlucht vanuit obligaties (als de rente omhoog gaat) ontstaat naar de Dollar.

Je zou alleen zeggen dat als de bond bubbel barst, de aandelen bubbel meegaat, aangezien er arbitrage is tussen dividend/k/w op aandelen en rente op obligaties. Er zullen niet genoeg dollars zijn om die vraag op te vangen als ze dat geld contant willen hebben. Ik neem aan dat ze echter krediet krijgen bijgeschreven op een rekening. Krediet dat weer wordt verwijderd op het moment dat de eigenaar besluit het voor wat anders om te ruilen. Waarom zouden mensen een obligatie die rente geeft omruilen voor krediet op een bankrekening dat geen rente geeft? Risico wordt er niet echt minder van aangezien de banken een enorme leverage moeten hebben. Wie zijn de nieuwe eigenaars van de obligaties? De Fed? Ik vraag me af of dat de zekerheid is waarop de obligatiehouders zitten te wachten.
De Chinese (r)overheid kocht vooral Amerikaanse obligaties om de eigen munt laag te houden versus de dollar voor de export. Als ze obligaties verkopen (wat ze lijken te doen nu) en dollars aanhouden, dan wordt de dollar sterker. Iets wat ze niet willen. Bij verder oplopende conflicten tussen China en VS, lijkt het me ook voor Chinezen een risico om zowel Amerikaanse obligaties als Amerikaanse dollars aan te houden.

Lees hier waarom goud een goede bescherming biedt tegen bubbels.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.