rich dad poor dad

Samenvatting van het boek rijke pa arme pa.

Te koop op bol.com

Het verhaal in het boek gaat over een persoon die 2 vaders heeft: zijn biologische vader – de arme pa – en de andere is de vader van zijn beste jeugdvriend – de rijke pa. Beide vaders leren de auteur hoe succesvol te zijn in het leven maar op compleet verschillende manieren. Doorheen het boek vergelijkt de auteur zijn 2 vaders en hun principes, ideeën, financiële gewoontes. En hoe zijn arme maar hoog opgeleide vader het financieel moeilijk heeft terwijl zijn al rijke pa steeds rijker wordt.

De arme pa kan volgens de auteur vergeleken worden met mensen die meedoen aan de “rat race” , hopeloos opgesloten in een vicieuze cirkel van steeds meer willen hebben maar nooit kunnen voldoen aan hun droom van rijk worden vanwege het ontbreken aan financiële intelligentie. Dit type mensen spendeert veel tijd in school om te leren over vb wereldproblemen, maar ze hebben nooit simpele basis principes over geld bestudeert simpelweg omdat ze die in school niet geven. Zijn rijke pa in contrast behoort tot de welvarende groep van onze samenleving die voordeel doet uit de kracht van ondernemingen en zijn persoonlijke kennis van boekhouden en belastingen tot zijn voordeel gebruikt.

In het boek komen 2 fundamentele onderwerpen aan bod: een ik kan het doen mentaliteit en durven ondernemen. De auteur benadrukt het belang van deze 2 concepten door verschillende voorbeelden van elk naar voren te brengen en het belang van financiële intelligentie te benadrukken.

Leer hoe de kracht van ondernemingen de rijken nog rijker maakt.

Belangrijke lessen uit dit boek zijn:

  • De rijken werken niet voor geld, geld werkt voor hen. Laat uw geld voor u werken.
  • Het belang van financiële intelligentie.
  • Bemoei met uw eigen zaken.
  • Hoe bedrijven werken en minder belasting betalen.
  • De rijken vinden geld uit.
  • Werken om te leren niet om geld te verdienen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.