consumer staples xlp

De laatste tijd trade ik bijna uitsluitend de veiligere aandelen in de consumer staples sector. We zitten aan het einde van een bullmarkt dan doet deze sector het altijd goed. Een etf die deze sector volgt is XLP.

Waarom is er geleidelijk kapitaal naar value aandelen aan het vloeien?

“consumer staples”, omdat mensen altijd moeten consumeren is er ergens een garantie naar cashflow en inkomsten etc. Ketchup, Koffie en Appelmoes aandelen. Of sigaretten en alcohol kan ook, in barre tijden. Deze aandelen genereren vrij constante cashflows ongeacht het economisch klimaat. En dat is nu net wat je als belegger in deze tijd wil.

We zijn nu het einde aan het naderen van de bullmarkt die ondertussen al sinds Maart 2009 bezig is. Het is dan ook logisch dat value aandelen het terug beter gaan doen.

Zelf heb ik individuele consumer staple aandelen in portefeuille. Gekocht door middel van opties. Ik ben op dit moment bullish op de dranken sector. Denk aan bedrijven als coca cola, national beverage corp, …

Vanwege de correctie die vorige week op de beurs plaatsvond zijn deze aandelen nu te koop aan een leuke korting.

Ook in de Etf XLP is er nog meer opwaarts potentieel de komende maanden. ik heb deze niet in portefeuille op dit moment maar overweeg wel een aankoop door middel van call opties.

Ik koop meestal opties, zelden de aandelen zelf omdat opties mij meer hefboom effect geven. Een kleine stijging van de index is in sommige gevallen al genoeg voor fenomenale rendementen, het hangt er van af welke opties je precies koopt. Je kan meer leren over beleggen met opties op dit blog.

Hou deze instroom van kapitaal naar veilige aandelen in de gaten! Het is vaak een indicator dat het huidige marktsentiment kan omslaan.

Professioneel beleggen met opties op de beurs? Wij raden het traders work station aan als beste handelsplatform. 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.