etf trend beleggen

trendkanalen, divergence, macd, support, resistance… beetje de algemene.
Belangrijkste bij etf’s op paar maanden lijkt mij de sterkte van de trend.
Probeer dan ook te achterhalen waarom fundamenteel een korf sterk trend dan kan je dit nauwgezet volgen.
De winnaars momenteel die ik zie:
– global x uranium (ura)
– rsx
– rsxj
– global x copper (copx)
– vaneck steel (slx)
– KE & KBWb (financials)
– Pick
– Agricultuur etf’s

Wat hebben al deze etf’s gemeen en hun huidige trend? Deze hebben geanticipeerd op het fenomeen Trump om verschillende redenen.
Is deze trend over? Mij lijkt het voorlopig nog niet dus al deze lijken mij goed voor minstens nog een paar maand.

Bij trendtrading in etf’s moet je macro volgen en anticiperen op verwachtingen.

Wat zou mijn trade window moeten zijn? Kan ik bv een 5 tal etfs aanhouden voor 1 maand en dan tijdens de maand opzoek gaan naar een volgende set van 5? Op het eind van de maand de etfs liquideren en geld herinvesteren in mijn nieuwe set van 5? Alsk dan op de charts kijk, welke periode moet ik dan in de gaten houden voor de trend? 1m, 3m? Ik heb maw nog wat moeite om nauwkeurig de trend te bepalen omdat ik niet weet wanneer je kan spreken van een “trend” hoelang moet die al zijn?

Op sterke trending etf’s kan dat gerust langer zijn dan 1 maand, van bovenstaand lijstje zijn sommige al maanden aan het trenden anderen maar sinds november.
Bijlage is puur technisch:
https://www.tradingview.com/x/sxMKJBXF/
Echter als je in de periode met de tekst “waarom” kan achterhalen waarom het stijgt kan je er al veel vroeger inzitten dan die key resistance/support zone. (met op zijn minst de targetzone van die key resistance/support)

De “sterkte” van de trend kan je achterhalen door hoe snel (steil) iets stijgt. (hiervoor kan je tools gebruiken zoals eerder genoemd ook (maar geen must))
Trend traden moet je heus niet op uur niveau bekijken. Dag volstaat.
Ik zit nu reeds al zo’n 9 maand in rsx vermoed ik puur omdat ik die waarom vanuit macro verhaal volgde nadat de sterke trend onder mijn ogen kwam.

Tip voor beginners: oefen beleggen zonder risico met een demo-account.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.