Beleggen

Over het algemeen is het bekend dat het geld dat op de bank staat niet veel opbrengt. De rente die je kunt trekken over je spaarrekening is minimaal en dus is het helemaal niet aan te raden om een spaarrekening in het leven te roepen om geld te verdienen. Als je graag meer geld maakt van je eigen geld, is het aan te raden om te gaat beleggen.

Geld verdienen met je eigen geld

In eerste instantie lijkt het vaak erg ingewikkeld om te beleggen, maar ook daar prik je doorheen als je je erin verdiept. De kennis is relatief simpel en het gevoel voor beleggen komt vaak door ervaring. Door een paar keer te proberen, kom je er vanzelf achter wat wel en niet werkt voor jou.

Om te kunnen beleggen als particulier moet je je aanmelden bij een broker. Via een broker kun je vaak weer aan grafieken en nieuwsberichten komen die ervoor zorgen dat het beleggen een stuk makkelijker wordt. Maar dat is nog niet alles, veel brokers bieden namelijk ook de mogelijkheid om te oefenen door middel van bonus geld. Jij krijgt dan geld van de broker om te beleggen, zodat je erachter kunt komen of de broker bij jou past. Niet iedere broker is hetzelfde, sommige bieden andere producten aan dan andere. Zelf moet je erachter proberen te komen welke producten bij jou passen en welke producten niet.

Wij hebben een tool waarmee je verschillende brokers kan vergelijken. Handig als je als beginner door het bos de bomen niet meer ziet.

Geld verdienen

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt beleggen, je kunt kiezen voor het beleggen op de lange termijn. Je zet dan geld in op een bepaald product en laat dit geld maanden soms zelfs een jaar op dit product staan. In vaktermen noemen ze dit “een buy-and-hold strategie”. Maar je kunt ook kiezen voor beleggen op een korte termijn. Je bent dan een actieve belegger, aangezien je dan actief bezig bent met de bewegingen op de beurs. Zodra het product geld begint op te leveren, ga je hier proberen maximaal op te verdienen. In de praktijk brengt het beleggen op korte termijn meer geld op, maar het kost je ook meer geld aangezien je actief betrokken moet zijn bij de beurs. Wat het beste bij je past is uiteraard afhankelijk van je tijd en intentie.

Wil je dus geld meer laten opbrengen dan een spaarboek? Overweeg dan ook eens om je geld te beleggen via een broker. Je zult zien dat het na verloop van tijd allemaal een stuk minder ingewikkeld is, dan in eerste instantie lijkt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.