beurstaks inhouding de giro

Onlangs een e-mail gekregen van DeGiro i.v.m. de beurstaks.

Taks op beursverrichtingen in België

Geachte heer Ulrix,

Hierbij informeren wij u graag over de aanstaande wetswijziging in België met betrekking tot de beurstaks.

Uit een recentelijk gepubliceerde programmawet blijkt dat de taks op beursverrichtingen in België wordt gewijzigd. Vanaf 2017 dienen Belgische beleggers beurstaks te betalen wanneer de aan- of verkoop gebeurt door natuurlijke personen met een gewone verblijfplaats in België.

DEGIRO zal daarom per volgend jaar deze taks voor u gaan afdragen aan de Belgische fiscus. Het is daarnaast ook mogelijk dat u de betaling, aangifte, en informatieverstrekking etc. in eigen beheer houdt. In dit geval zult u dit via de webtrader aan ons door moeten geven door onder uw instellingen een vinkje te plaatsen bij: “zelf beurstaks aangeven”.

In het kort krijg u dus de volgende keuze:

Standaard geselecteerd. DEGIRO zal de taks inhouden en betalen aan de Belgische belastingdienst. U stemt er dan mee in dat we inzage mogen geven aan de belastingdienst aangaande uw account bij DEGIRO. We zullen u op maandbasis een overzicht verschaffen dat aansluit bij de betaling en inhouding.

Desgewenst te activeren. U houdt alle verplichtingen van betaling, aangifte, en informatieverstrekking etc. in eigen beheer. DEGIRO zal in dit geval niets inhouden en ondernemen richting de Belgische belastingdienst. Wel zullen wij u via de web-trader op maandbasis een berekening verstrekken waar u uw af te dragen beurstaks op kunt terugvinden. Voor het einde van het jaar zullen wij het mogelijk maken om deze keuze via de web-trader aan ons kenbaar te maken.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Beurstaks zal ingevoerd worden vanaf 1 januari ook voor buitenlandse brokers en de beurstaks stijgt naar 0,3%.
Degiro zal deze beurstaks afhouden voor hun klanten.
Op zich een nog steeds goede deal aangezien degiro goedkoper is per transactie dan elke binnenlandse broker.

De spec taks verdwijnt wel.
Dus in feite is dit nieuwe systeem globaal een vooruitgang.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.