De beleggingsfilosofie van warren buffett
Warren Buffett is de bekendste belegger en investeerder ter wereld. Hij en zijn beleggingsmaatschappij Berkshire Hathaway worden al decennia op de voet gevolgd. In De kleine Buffett vat financieel expert Patrick Beijersbergen zijn inzichten voor u samen.

Buffetts filosofie is een wonder van eenvoud en gezond verstand; hij gaat voorbij aan de hypes van de dag. Wie met dit boekje in de hand de beurs volgt, leert op een systematische manier te kijken naar bedrijven en hun beleggingspotentieel. Rendement verzekerd!

Recensie(s)

De beleggingsmaatschappij van Warren Buffett, Berkshire Hathaway, is een van de succesvolste in de financiële wereld. Patrick Beijersbergen probeert in dit boekje te beschrijven hoe ook de kleine belegger profijt kan hebben van de inzichten van Buffett. Na zijn uiteenzetting in een aantal hoofdstukken geeft Beijersbergen een aantal beleggingslessen die de kleine belegger kunnen helpen in zijn eigen beleggingsbeslissingen. Maar daarnaast beschrijft Beijersbergen enkele belangrijke navolgers en geestverwanten van Buffet. Maar ook Buffet heeft na tientallen jaren geleerd dat je veel beter een prachtig bedrijf kunt kopen voor een redelijke prijs dan een redelijk bedrijf voor een prachtige prijs. Maar Buffet stelt ook dat de menselijke factor steeds hoog in het vaandel moet staan. Beijersbergen beschrijft vervolgens vijf stappen die de belegger moet doorlopen om in de geest van Buffet te handelen. Het boekje verwijst ook naar andere bronnen, zoals boeken en de website van Berkshire Hathaway. Met literatuurlijst. Gebonden uitgave in pocketformaat; normale druk.

J. Swaen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.