Realiseer je droom zonder ontslag te nemen

Realiseer je droom zonder ontslag te nemen.

Droom jij er ook wel eens van om je eigen bedrijf te beginnen, maar twijfel je of je wel als ondernemer in de wieg gelegd bent? In ‘De start-up van 4 uur per week’ laat Felix Plötz zien dat je geen honderd procent ondernemer hoeft te zijn om iets te ondernemen. Voorzichtig starten en een bedrijfje opzetten naast je huidige baan past misschien beter bij jou of je situatie. Maar waar en hoe begin je? Hoe weet je of je hobby of droom werkelijk marktpotentieel heeft? Hoe formuleer je een goed businessidee? En hoe combineer je het met je werk, dat je ook graag goed wilt blijven doen?
Dit boek geeft je de tools in handen om met slimme trucs en hulpmiddelen je tijd, moeite en risico hanteerbaar te houden. Het zorgt ervoor dat je doorzet en daarbij ook je enthousiasme niet verliest. Aan de hand van aansprekende voorbeelden wijst Felix Plötz je de weg om niet langer alleen te dromen over een nieuwe of extra carrière, maar daadwerkelijk de stappen te ondernemen die daarvoor nodig zijn.
Dit boek richt zich met name op de twijfelende startende ondernemer. Felix Plötz probeert de starter enthousiast te maken, maar ook gerust te stellen. Hij beschrijft dan een voorzichtige start, te beginnen met vier uur per week, bijvoorbeeld door in die uren aan nevenprojecten te werken, naast een baan. Vervolgens komen dan ‘waarschuwingen’ als: ‘Succes? Trouw aan jezelf blijven’ of ‘Missie? Tegen elk cliché in’. In combinatie met succesvolle voorbeelden van de schrijver lijkt het alsof het starten van een bedrijf een kleinigheidje is dat je er wel even bij kunt doen. In hoofdstuk vijf wordt gepleit voor het voeren van een bedrijf naast een (drukke?) baan. Uiteraard is niets onmogelijk in het ondernemerschap, maar deskundigen wijzen erop dat een bedrijf oprichten een zware klus is. Volg je de adviezen niet, is de kans op succes gering. In zijn boek spreekt de auteur over het realiseren van een droom. Wie zich niet met hart en ziel op de oprichting stort, ziet zijn droom al snel verloren gaan. Wel een prettig leesbaar boek met enkele praktische tips.

R.J. Blom

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.