spreuken van warren buffett
spreuken van warren buffett

Hier vindt u de beste spreuken / citaten / zegswijzen van Warren Buffett. Warren Buffett is een van de rijkste personen ter wereld. Warren Buffett is superrijk geworden met het beleggen in value aandelen of ook wel waarde aandelen genoemt.

Value investeren lijkt eigenlijk simpel maar het gaat in tegen de menselijke aard. De meeste mensen willen kopen als een aandeel stijgt en verkopen als een aandeel daalt.

Bij value investeren koopt men een goed bedrijf met competitief voordeel op een moment dat er een bepaald probleem is in het bedrijf waardoor het tegen een flinke korting op de beurs te koop is. Door het kopen van de beste bedrijven tegen een mooie korting met een lange beleggingshorizon is Warren Buffett een van de rijkste mensen ter wereld geworden. In deze post kan u dan ook enkele van Warren Buffett zijn wijsheden en zegswijzen lezen die u zeker veel kunnen bijleren. Warren Buffett beweert ook dat er eigenlijk geen verschil bestaat tussen investeren en ondernemen. Men kijkt namelijk altijd op de zelfde manier tegen een bedrijf aan. Warren Buffett zegt hierover: “I am a better investor because I am a businessman and a better businessman because I am an investor.”

Hier kan u enkele citaten van Warren Buffett vinden. Omdat ze het best in het Engels tot hun recht komen zullen wij ook in het engels weergeven.

 • Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.

Iemand zit vandaag in de schaduw omdat hij een boom geplant heeft een lange tijd terug.

 • It takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it. If you think about that, you’ll do things differently.

Het duurt 20 jaar om een reputatie op te bouwen en 5 minuten om ze te ruïneren. Als u daarover denkt doet u de dingen anders.

 • In the 20th century, the United States endured two world wars and other traumatic and expensive military conflicts; the Depression; a dozen or so recessions and financial panics; oil shocks; a flu epidemic; and the resignation of a disgraced president. Yet the Dow rose from 66 to 11,497.

In de 20ste eeuw, doorstond de verenigde staten 2 wereld oorlogen en andere traumatische en dure militaire conflicten. De grote depressie en 1000 andere recessies en financiële panieken. Olie schokken, een griepepidemie, het ontslag van een in ongenade gevallen president. Toch steeg de Dow Jones van 66 naar 11497.

 • Price is what you pay. Value is what you get.

Prijs is wat u betaald waarde is wat u krijgt.

 • Risk comes from not knowing what you’re doing.

Risico komt van niet te weten wat u doet.

 • Rule No.1: Never lose money. Rule No.2: Never forget rule No.1.

Regel nummer 1: verlies nooit geld! Regel nummer 2: vergeet nooit regel 1!

 • It’s better to hang out with people better than you. Pick out associates whose behavior is better than yours and you’ll drift in that direction.

Het is beter om met mensen om te gaan die beter zijn dan u. Kies kennissen waarvan hun gedrag beter is dan het uwe en u zal zoals hen worden.

 • I never attempt to make money on the stock market. I buy on the assumption that they could close the market the next day and not reopen it for five years.

Ik probeer nooit geld te verdienen op de beurs. Ik koop met de gedachte dat de beurs de volgende dag sluit en niet opnieuw opent voor 5 jaar.

 • Wall Street is the only place that people ride to in a Rolls Royce to get advice from those who take the subway.

Wall street is de enige plaats waar mensen naartoe rijden in een Rolls Royce om advies te nemen van mensen die met de metro gaan.

 • We simply attempt to be fearful when others are greedy and to be greedy only when others are fearful.

We proberen simpel gezegd bang te zijn als anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen bang zijn.

 • You only have to do a very few things right in your life so long as you don’t do too many things wrong.

U hoeft maar enkele dingen goed te doen zolang u niet te veel dingen fout doet in het leven.

 • Chains of habit are too light to be felt until they are too heavy to be broken.

Gewoonten zijn te licht om gevoelt te worden tot ze te zwaar zijn om verbroken te worden.

 • Should you find yourself in a chronically leaking boat, energy devoted to changing vessels is likely to be more productive than energy devoted to patching leaks.

Als u zich in een lekkende boot bevind, zal het veranderen van boot productiever zijn dan energie steken in de lekken te dichten.

 • In the business world, the rearview mirror is always clearer than the windshield.

De achteruitkijkspiegel is altijd (klaarder) voorspelbaarder dan de voorruit in zakendoen.

 • The investor of today does not profit from yesterday’s growth.

De investeerder van vandaag profiteert niet van de groei van gisteren.

 • Only when the tide goes out do you discover who’s been swimming naked.

Enkel als de vloed over is ontdekt u wie zonder zwembroek aan het zwemmen was.

 • When a management with a reputation for brilliance tackles a business with a reputation for bad economics, it is the reputation of the business that remains intact.

Wanneer een management met een reputatie voor briljantheid een bedrijf runt dat bekent staat om zijn slechte economie, zal het de reputatie van het bedrijf zijn dat intact blijft.

 • Today people who hold cash equivalents feel comfortable. They shouldn’t. They have opted for a terrible long-term asset, one that pays virtually nothing and is certain to depreciate in value.

De mensen van vandaag die geld bezitten voelen zich comfortabel. Dat zouden ze niet moeten doen. Ze hebben voor een zeer slechte lange termijn investering gekozen dat bijna niets betaald en zeker in waarde zal dalen.

Ik hoop dat deze citaten van Warren Buffett u evenveel zullen bijleren als ze mij hebben gedaan. Warren Buffett is dan ook een zeer wijs belegger waar ik graag naar luister.

Wil je ook online beleggen, met deze tool kan je brokers vergelijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.