broker om met opties te beleggen

Informeer altijd goed alvorens ergens uw geld in te beleggen. Met opties is het niet anders.

Opties hebben een complex karakter. Maar het gebruik ervan doelt niet enkel op “prachtig rendement” (waar de meeste mensen zich op blind-staren). Niet enkel de potentiële reward is belangrijk ook met het risico moet rekening worden gehouden.

En in niets in het leven (wil niet zwaarwichtig klinken) waarbij het is aan te raden er direct in te vliegen zonder ervaring. Daarom ik mij hier ook steeds een optiebreuk post om optie-breuken, -kneuzingen en -verstuikingen te vermijden.

Step by step, ons walks far… Is zo met kruipen, staan, lopen, spurten, fietsen, zwemmen, autorijden,.. etc. Echter,.. niemand doet daar moeilijk over in het “echte leven” en er is geen short-cut naar praktijk-ervaring. Zo ook niet met opties.

Opties zijn derivaten of afgeleide financiële producten van aandelen, etf, index, etc.. Dus kennis van de onderliggende is zeker een must.

Je koopt geen aandelen van een bedrijf welke je niet kent, je koopt dus ook geen opties “van” een bedrijf dat je niet kent (in het verlengde daarvan, opties op etf, index, etc).

Kennis van het financieel product leidt bij opties wel zeer ver (cfr. opties = complex financieel product). Op een aandeel kan je handelen in het aandeel, maar bij opties zijn dat altijd.. calls, puts, uitvoerprijzen, looptijden.. Wat een zeer breed aanbod/gamma geeft. En hoe daar nog het bos door de bomen zien…

Tip: op zoek naar een goed broker om met opties te beleggen? Wij raden traders-only aan. Lees hier waarom.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.