earnings traden netflix aandeel

Earnings traden met een straddle optie strategie op het aandeel netflix. Hoe je earnings kan traden met opties.

Het aandeel NFLX sluit vandaag aan een prijs van $133.90.

De 1ste screenshot toont de prijzen van calls en puts zo dicht mogelijk ATM (strikes 134, en voor langer lopende optiereeksen waar de strike 134 (nog) niet bestaat, strike 135). De som van de aankoopprijs van call en put, is de aankoopwaarde van de straddle long (straddle long = kopen van call en put met zelfde uitvoerprijs, meest gangbaar,.. ATM).

Tweede screenshot toont de invloed van earnings op de koers (prijs van het aandeel), en de IV (impliciete volatiliteit = in welke mate men volatiliteit van ‘de prijs van het aandeel’ verwacht in de toekomst).

Met de komende earnings kan ik met zekerheid “voorspellen” dat de IV zwaar zal dalen (de dag na earnings), maar wat de prijs zal doen, dat weet ik niet. Daarom niet traden op prijs, maar op Vega (Vega = 1 van de 3 primaire Griekse variabelen, naast Delta en Theta)

Spannend, das zeker… Een fenomeen dat we ook wel vaker zien (zeker op zo’n aandeel als NFLX én gezien de earnings-geschiedenis).. is een “run into earnings”.. wat betekent dat? De meeste mensen/beleggers/speculanten weten niet eens hoe ze short moeten gaan op aandelen, dus kopen ze de aandelen maar, in de hoop dat er een sterke stijging volgt na earnings… dat verklaart deels het fenomeen van een “run into earnings”…

Follow-up volgende week..

Tip: Opties traden op een professioneel trading platform aan lage transactiekosten? Onze keuze is traders-only als beste optie broker.

By the way, Meest interessant (was voor mij de sleutel tot succesvolle earnings trades), het nabeurs kunnen handelen in (bepaalde) aandelen, want dat is het moment dat vaak de earnings gegeven worden (after hours) én je kan nog in de aandelen handelen, ik gebruikte dat moment dan om aandelen te kopen/shorten om de delta’s van mijn optieconstructie te hedgen.

opties handelen nabeurs

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.