Optie strategie met een married put

Een married put is een strategie waarbij de aanschaf van een onderliggende waarde gecombineerd wordt met een zelfde hoeveelheid put opties. Dit heeft u het recht uw aandelen te verkopen aan een vooraf afgesproken prijs en datum. Met deze strategie kan u uw aandelen indekken tegen negatieve onverwachte gebeurtenissen zonder het maximaal rendement te beperken.

Optie strategie met married puts

Hoe werkt het?

Een put optie kopen geeft het recht aan de koper om een bepaald aantal aandelen te verkopen aan een vooraf afgesproken prijs en datum. U heeft een recht dus u kan het uitvoeren maar dat moet niet, enkel als de marktprijs van uw aandelen minder zijn dan de uitoefenprijs van uw opties is dit interessant.
Zie het als een soort bescherming, zolang de optie loopt heeft u een zekerheid de aandelen aan een bepaalde uitvoerprijs te kunnen verkopen.

Het nadeel is dat u hier een premie voor moet betalen, de tegenpartij die de put optie verkoopt wil er iets aan verdienen. U heeft een recht, zij een plicht, there is no such thing as a free lunch.

Het voordeel van deze strategie is dat de weg naar boven open blijft, een ongelimiteerd rendement is nog steeds mogelijk.

Best te gebruiken bij aandelen waar u bullish op bent met een binaire uitkomst. Voorbeeld mogelijk slechte kwartaalcijfers die eraan komen en u wilt liever (nog) niet uw aandelen verkopen, toch wilt u meer zekerheid. Bescherm dan met een put optie.

Wat ik zelf wel eens doe is het volgende:
Eerst koop ik aandelen,
wacht dan, hopelijk komt daar dan wat winst op, en dan koop ik een put optie.
Als de aandelen verder stijgen, koop ik nogmaals een put optie, ik koop ze meestal wel erg ver 6 maanden, 1 jaar ver.
En die puts kopen, idealiter doe ik dat dan bij toppende markten, zo van, tiens dat of dat staat hoog, allé, we kopen nog een put.

Tradersonly is onze favoriete broker om opties te handelen. Lees hier waarom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.