Beleggen in wijn. Wilt u beleggen in wijn? lees hier hoe u dat moet doen.
Denkt u eraan om te beleggen in wijn? Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Lees hier alles over beleggen in wijn.

Wilt u graag beleggen in wijn? Er zijn verschillende manieren waarop u kan beleggen in wijn. Zowel direct door wijn te kopen of indirect door beleggingsfondsen, bedrijven uit de wijnsector, … Als u zelf in wijn wilt beleggen dan moet u eigenlijk al een kenner zijn. Deze webpagina kan u alvast op weg helpen.

 

Hoe moet ik beleggen in wijn?

Er zijn 2 manieren om te beleggen in wijn. U kan zowel direct als indirect in wijn beleggen.

Hoe beleg ik zelf in wijn?

Als u wijn wilt kopen om met winst door te verkopen moet u een echte wijnkenner zijn. Er zijn heel veel dingen die belangrijk zijn bij het selecteren van een goede wijn. Denk aan de soort wijn, de streek, jaargang, etc. U wilt toch geen slechte wijn kopen die u mag wegsmijten in plaats van verkopen? We praten straks verder over zelf beleggen in wijn.

Indirecte manieren om te beleggen in wijn.

Er zijn veel manieren om te beleggen in wijn. U hoeft niet noodzakelijk zelf wijn te kopen om later door te verkopen. Als u geen kenner bent is dit af te raden. U kan ook aandelen kopen van bedrijven actief in de wijnsector.

Waarom zou ik in wijn beleggen?

Hier kan u enkele voordelen en gevaren vinden van het beleggen in wijn.

Voordelen.

 • Alcohol zal altijd blijven verkopen zolang mensen drugs blijven gebruiken. Mensen drinken nu eenmaal graag eens iets. Het is de meest sociaal aanvaarde drug, onwaarschijnlijk dat het ooit verboden wordt.
 • Drugs, sex, wapens, … het verkoopt allemaal goed tijdens crisistijden en kan als bescherming tegen een crisis gebruikt worden. Goud mag dan als een veilige belegging gezien worden, een goede fles wijn kan dat ook zijn. Want een kenmerk van onethische beleggingen is dat ze crisis bestendig zijn.
 • Wijn is verslavend. Wat is er economisch gezien nog beter dan een product waar de gebruikers verslaafd aan kunnen worden?
 • Bedrijven uit de alcoholsector kunnen interessant zijn omdat er strenge regels zijn voor bedrijven om toe te treden tot de markt. Dit is een sterk competitief voordeel.
 • De vraag naar wijn loopt nog steeds op. Zeker uit opkomende economieën als Rusland en China.

Gevaren.

 • Wijn is een “mode” product. U drinkt het graag of niet. Bepaalde smaken of modes kunnen veranderen. Andere soorten alcohol kunnen meer gedronken.
 • Zelf beleggen in wijn zonder een zeer goede kennis over wijn is een slecht idee. Er zijn veel dingen waar u op de hoogte van moet zijn.
 • Het is niet omdat u verwacht dat een sector het goed zal doen, “dat u het ook goed zal doen”. Als u de beste rendementen verwacht koop dan enkel het beste aan een correcte prijs.

Indirecte manier om te beleggen in wijn.

De voornaamste manieren om indirect te beleggen in wijn zijn het kopen van aandelen van bedrijven actief in deze business. Of een beleggingsfonds die zich focust op de wijnsector.

Beleggingsfonds kopen die actief is in de wijnsector?

Als u £10,000 heeft kan u bij beleggingsfondsen als THE WINE INVEST aankloppen.

Er zijn nog een hoop andere beleggingsfondsen in wijn. Als u zelf niet veel verstand heeft van wijn kan een beleggingsfonds in wijn een betere aanschaf zijn. Het uitkiezen van een goed beleggingsfonds is belangrijk. Er zitten ook minder goede fondsen tussen. Besteed hier veel aandacht aan voor u tot een aankoop overgaat.

Koop aandelen van een bedrijf actief in de wijnsector.

Als u wilt beleggen in wijn waarom niet beleggen in de bedrijven die wijn produceren? Enkele voordelen zijn: u moet zelf geen wijn bewaren, goed flessen uitkiezen, ze verkopen, …

Denk aan bedrijven als: Beam, Central European Distribution, Constellation Brands, of echte wijn aandelen.

Zelf beleggen in wijn.

U kan er ook voor kiezen om zelf te beleggen in wijn. Het moeilijkste is om een goede wijn te selecteren en verkopen.

Welke wijn moet ik kopen als belegging? Hier alvast enkele tips.

 • Als u wijn als belegging koopt kan u het beste rode wijn kopen. Die is als belegging het meest waardevol. Vergeet dus al de overige soorten.
 • Er zijn heel veel vervalsingen van wijn. Dit omdat een goede fles voor veel geld verkocht kan worden. Koop enkel wijn bij handelaren, die u vertrouwt.
 • Oudere flessen zijn vaak meer waard. Hou er wel rekening mee dat u wijn ook te lang kan bewaren. Of fout. Dan krijgt u er niet veel meer voor.
 • De streek is bij wijn zeer belangrijk. Beleg enkel in wijnen uit topstreken zoals Bordeaux. Deze wijnen zijn geliefd , zijn redelijk liquide en kunnen de beste rendementen opleveren.
 • Koop enkel wijn van een goed wijnhuis.
 • Luister naar wat de wijnexperts zeggen.
 • Het bewaren van wijn is zeer belangrijk als u een goede fles wilt verkopen. Enkele dingen die belangrijk zijn: donkere koele plek, ventilatie, matig tot hoge luchtvochtigheid, … Lees hier meer over het bewaren van wijn.

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.