vastgoed belegging

Een eigendom hebben in het buitenland (Frankrijk) hoe komt de overheid daar achter als je deze eigendom hier niet aangeeft?

Volgens mij zal de Franse fiscus deze info gewoon doorgeven aan de Belgische fiscus. Er is gewoon een uitwisseling van gegevens. Men kan zich niet meer wegsteken.

Iedere bankverrichting met een Belgische bank kunnen ze controleren en voornamelijk de verdachte inkomsten. Veel instellingen zijn verplicht om gegevens uit te wisselen met ons land. Hoe kunnen ze daar dan niet achter komen? Nu heb je wel het geluk dat ze weer veel controleurs aan het aanwerven zijn want er is een groot tekort.

Het gaat zelfs nog “erger” worden in de toekomst daar we evolueren naar een cashloze maatschappij waardoor alles geregistreerd staat.
Bye bye zwart geld.
Dit is ook één van de redenen voor de opkomst van cryptocurrency. (wat voorlopig nog een grijs circuit is) (daar zit het misdaadgeld etc…)
Maar voor de meeste mensen is er stilaan geen ontsnappen meer aan.
Als je om welke reden dan ook voorlopig in een grijs rendementscircuit wilt zitten: cryptocurrency. (gelijk welke)

Maar dat maakt ook niet veel uit: je wordt niet dubbel belast. Alleen kan het bedrag natuurlijk net je belastingsschijf verhogen al is dat nu ook niet direct een fortuin als gewone burger.. Dus waarom zou je het niet aangeven?

Zie dit artikel voor meer informatie: http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/belastingen/de-fiscus-weet-wie-een-woning-in-het-buitenland-heeft/article-normal-542745.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.