diagonale bull put spread op campbell soup

Diagonale bull put spreads (hier en daar ook beschermd met een extra put optie) op CPB (Campbell Soup). De posities werden geopend op 1 november. Voorlopig heeft de trade zich perfect gedragen en staan we met de koers (48.30) net boven de geschreven strike (48). Morgen zal ik de geschreven november put opties doorrollen naar december put opties, dat zal doorrollen worden naar een strike die ATM of lichtjes ITM ligt dan.
Wat ik zo “leuk” vind aan dit soort van posities (de diagonale spread) is dat ik die kan openen voor heel weinig geld. Voor het openen van de trade ontving ik geld (met de commissies erbij, betaalde ik een heel klein beetje). Bepaalde spreads kon ik openen voor 0.015 of $1.5. Daar deze investeringskost zo laag is. Is het rendement op die spreads ook zo hoog (als het de goede richting uitgaat). +36%, +716% en zelfs +3815%.
CPB geeft volgende week ook earnings, dat is de reden voor de hoge IV (Impliciete volatiliteit), nadat de earnings gegeven zijn zal die IV weer dalen (zie rode pijlen op de chart). Met deze trade “hoopte” ik dat de koers kort rond de $48 zou eindigen op expiratie (dat is morgen, die expiratie). Op dit moment zijn mijn gekochte puts december, reeds afbetaald met de premie ontvangen op de geschreven puts.
Nu ja, verkoop het vel van de beer nooit alvorens hij geschoten is. Als CPB morgen de soep indraait, dan hebben we het alsnog vlaggen natuurlijk.

Edit: CPB steeg vrijdag verder door, alle november puts verliepen waardeloos en er werden nieuwe puts geopend/geschreven op december strike 50. Allemaal voor 2.10 (min commissiekosten).
50 – 2.10 = 47.90.. met de puts 46 “afbetaald/gratis”, is het risico nog 1.90 (x4). Een zijwaartse beweging of stijging na earnings zou perfect zijn. Beiden zullen voornamelijk profiteren van een dalende IV na earnings.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.