de beurs

En we zijn weer klaar voor een leuke beursdag! Om in de gaten te houden vandaag:

Euronav komt met cijfers vandaag. De verwachtingen zijn laag gespannen en misschien kan dat wel de verrassende factor zijn wanneer Euronav vandaag toch met positievere cijfers komt. Persoonlijk verwacht ik niks vandaag.

– Turkije is een land dat ik ook vandaag weer nauwgezet in de gaten hou. De Turkse lira blijft verzwakken en Fitch zal een dezer dagen de rating negatief herzien van Turkije met grote waarschijnlijkheid (waardoor geen van de 3 grote ratingbureaus een investeringswaardige rating geeft aan Turkije). Vannacht zijn Turkse obligaties verder verzwakt met 11 basispunten en nu krijg je 11.34% rente op de 10-jaarsobligaties van Turkije. Voor wie het niet weet zakte de Borsa Istanbul gisteren ook met 1.28% in tegenstelling tot de Europese beurzen die mooie groene cijfers optekende samen met de Dow die door het 20.000 punten niveau dook.

– Azië deed het goed en steeg aangemoedigd door het nieuwste record van de Dow Jones.

– De Amerikaanse obligatiemarkten zagen een kleine afzwakking de afgelopen dagen. We zitten nog 8 basispunten onder het belangrijke technische niveau van 2.60% voor de Amerikaanse 10-jaarsrente. Enkele beursgoeroes geloven dat de stierenmarkt in de Amerikaanse obligatiemarkten definitief zal keren wanneer we dit punt overschrijden. Een punt om in de gaten te houden, maar het is en blijft niet meer dan een leuk weetje en geen exacte wetenschap/feit.

Tip: bespaar op transactiekosten door verschillende broker met elkaar vergelijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.