Beleggingsadviseur.
Wat is een beleggingsadviseur?

Een beleggingsadviseur is een consultant die u helpt met het plannen van uw beleggingen op lange termijn. Het is beter een beleggingsadviseur te raadplegen voor advies dan een bankier. Bankiers hebben vaak eigen belangen en een goede onafhankelijke beleggingsadviseur niet. Hier kan u goed beleggingsadvies vinden. Het idee achter een beleggingsadviseur is dat de adviseur u over een langere periode bijstaat met het beheren van uw beleggingen en u zo helpt om betere rendementen te behalen.

 

Wat is een beleggingsadviseur?

Een beleggingsadviseur of beleggingsconsultant is een adviseur die particulieren of instellingen adviseert hoe hun geld te beleggen. Als u een goede adviseur zoekt neem zeker een adviseur die onafhankelijk is. Zo weet u zeker dat u het beste persoonlijke advies krijgt. Een gelijkaardige financiële functie is de vermogenbeheerder. Het verschil tussen een beleggingsadviseur en vermogensbeheerder is dat een adviseur geen volmacht heeft om geld zelf te beheren. Er kan dus enkel advies gegeven worden.

Waar kan een beleggingsadviseur u mee helpen?

Een beleggingsadviseur kan u in de eerste plaats helpen door te adviseren. Als u informatie wilt over hoe u een beter rendement op uw geld kunt behalen, bent u bij een beleggingsadviseur aan het goede adres. De adviseur kijkt eerst welk soort belegger u bent en welke beleggingen het meeste voor u geschikt zijn. Dit onder andere aan de hand van hoeveel risico u wilt nemen en wat uw beleggingshorizon is. Daarna kan een adviseur u helpen met het samenstellen van een goede beleggingsportefeuille.

Vaak is een beleggingsadviseur een vertrouwenspersoon en is de relatie op langere termijn. Een adviseur zal u helpen met het beheren van uw beleggingsportefeuille. Een goede adviseur is een actieve belegger die van de laatste veranderingen op de hoogte is. Zoals de verandering van macro economische factoren. Ook als er nieuwe financiële producten op de markt komen moet de klant op de hoogte worden gehouden.

Verschil tussen een onafhankelijk en afhankelijk beleggingsadviseur?

Een onafhankelijk beleggingsadviseur werkt als zelfstandige en een afhankelijk beleggingsadviseur werkt voor een financiële instelling. Het kan een slecht idee zijn om naar een bank te gaan om beleggingsadvies te vragen. De beleggingsadviseur in een bank is niet helemaal onpartijdig en denkt niet volledig met u mee. De adviseurs in de banken zijn soms meer verkopers dan adviseurs en proberen u de beleggingsproducten te verkopen die de bank zelf aanbied. Het is beter een onafhankelijk beleggingsadviseur te raadplegen dan naar een bank te gaan.

Welke inzichten heeft een goede beleggingsadviseur?

  • Down to earth, nuchter denken. Een goede adviseur mag zich niet laten beïnvloeden door beurs sentimenten. Als de beurskoersen te veel gestegen zijn moet de adviseur het optimisme van de klant relativeren. Als de beurskoersen te veel gezakt zijn moet de beleggingsadviseur de klant kunnen uitleggen hoe dat komt.
  • Een sterk economisch inzicht. Een sterke economische achtergrond en opleiding zijn een must voor een goede adviseur.
  • Goede relaties kunnen opbouwen. Het is belangrijk dat het vertrouwen tussen adviseur en klant groot is. Het gaat uiteindelijk om het spaargeld waar de klant hard voor moeten werken heeft.
  • Een goed inschattingsvermogen. Zowel de klant goed kunnen inschatten en welke beleggingen het best bij de klant passen.

Heeft u nood aan een goede onafhankelijke beleggingsadviseur?

Neem hier eens een kijkje: http://onafhankelijk-beleggingsadvies.be

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.