Bouw een passief inkomen op met dividendaandelen.
Lees hier meer over een passief inkomen opbouwen met dividendaandelen.

Dividendaandelen zijn perfect voor de beleggers die meer focussen op inkomen dan op waardecreatie. Of een combinatie kan ook. Het is perfect mogelijk een passief inkomen opbouwen met dividendaandelen. Zowel dividend groeiers als bedrijven met hoog dividend zijn belangrijk. U krijgt dan een hoog dividend uitbetaald maar de inkomsten stijgen ook nog eens. U kan uw portefeuille zo samenstellen als u zelf wil.

 

Wat zijn dividendaandelen?

Met dividendaandelen bedoelt men bedrijven die een dividend uitbetalen. Niet elke onderneming doet dit. De onderneming deelt dan een zelf bepaald bedrag uit aan de aandeelhouders. Een dividend kan maandelijks, per kwartaal of jaarlijks uitbetaald worden afhankelijk van het dividendbeleid van een onderneming. Elke onderneming kan deze dingen zelf kiezen. Ook de hoogte van het dividend. Lees hier: Wat is een dividend?

Dividendaandelen zijn perfect voor beleggers die focussen op een passief inkomen opbouwen. U kan uw portefeuille zo samenstellen als u zelf wil. Verlangt u veel inkomstengroei? Of liever een hoog dividend uitbetaald krijgen? Of een combinatie van beide? Wanneer wilt u uitbetaald worden? U kan uw portefeuille zo samenstellen dat er maandelijks betaald wordt als u genoeg verschillende aandelen koopt die elk in een verschillende maand uitbetalen.

Alles hangt van uw persoonlijke situatie af. Als u op de lange termijn gericht bent en u wilt een inkomen opbouwen met dividendaandelen. Dan zijn er eigenlijk 3 opties.

  • Als u niet “veel” geld te investeren heeft kan u best in het begin meer focussen op bedrijven met een hoog dividend. Uw inkomen zal sneller groeien op korte termijn en als u met de inkomsten dividendgroeiers koopt, zal het op lange termijn ook het beste rendement geven. Dividend groeiers betalen vaak maar 2-5 % van uw investeringsbedrag per jaar. Maar uw inkomen stijgt dan ook vaak 10-30 % per jaar. Als u al veel geld heeft zijn dividend groeiers een goede keuze. Aandelen met een hoog dividend betalen vaak 6-12%. Meestal stijgt het dividend niet meer omdat het al zo hoog is. Een dividend moet ook betaalbaar blijven voor de onderneming zelf. Als een dividend niet houdbaar is voor een onderneming kan de raad van bestuur beslissen een minder riant dividend uit te keren als de aandeelhouders akkoord gaan. Onderzoek deze dingen eerst goed voor u een aankoop doet.
  • Als u wel veel geld te investeren heeft kan u het best focussen op dividendgroeiers.
  • Een combinatie van dividendgroeiers en bedrijven die een hoog dividend uitbetalen.

Wat is een passief inkomen?

Een voordeel van dividendaandelen zijn de passieve inkomsten. Een passief inkomen wil zeggen een inkomen waar u geen tijd voor moet inruilen. Bij een passief inkomen moet u geen tijd inruilen om geld te verdienen. U kan in theorie zoveel verdienen als u wil. Want zelf al heeft u een hoog inkomen, u kan maar een beperkt aantal uren werken op een dag.

Waarom dividendaandelen?

Het voordeel van dividendaandelen zijn de passieve inkomsten. Ook een hoge zekerheid want een koersstijging is minder goed te voorspellen.

Het nadeel van een dividend zijn de belastingen die u moet betalen.

In België is dit 25% en in Nederland 15%. Bij buitenlandse aandelen moet u soms ook belasting betalen in het land waar het bedrijf gevestigd is.

Lees hier meer over een dividend.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.