Economische kringloop tussen consument en producent.
De economische kringloop.

Er bestaan eigenlijk 2 soorten mensen: oftwel ben je hoofdzakelijk een consument of een producent. Welk type bent u? Consumeert u veel of produceert u veel? Een van de belangrijkste dingen die u kan doen is uw mindset veranderen en meer gaan produceren in plaats van consumeren. De meeste mensen zijn overduidelijk consumenten. De duurste bezittingen zijn dan vaak een eigen huis en auto. Van investeren, ondernemen en beleggen hebben ze nog nooit gehoord. Maar wanneer u “enkel” consumeert hoe kan u dan ooit financieel onafhankelijk worden?

 

Stop met consumeren en start produceren.

Als u financieel vrij wilt zijn zult u er iets aan moeten doen in plaats van over dromen. Ik geef u alvast enkele tips mee hoe u moet leren denken.

  • Focus op waarde toevoegen. De reden waarom iemand geld verdient is omdat hij waarde toevoegt. De producent verlost een bepaalde behoefte van de consument. Een goede ondernemer probeert altijd zoveel mogelijk waarde toe te voegen en is constant bezig met verbeteren en innoveren. Eigenlijk moet u werken om bij te leren en niet om geld te verdienen. Als u werkt om bij te leren zal u beter worden en hogerop raken. Maar als u werkt om geld te verdienen zal u nooit beter worden en altijd voor hetzelfde loon gaan werken. Probeer zoveel mogelijk bij te leren en dingen te verbeteren. Het zal u ook bezig houden en zorgen dat u niet verveeld raakt en gaat consumeren.
  • Begrijp consumentengedrag en reclame. Overal worden we overspoeld door reclame. Op tv, radio, internet, email, … Het is echt overal. Als u consumptie wilt begrijpen moet u eerst reclame begrijpen. Enkel hierna kan u er iets aan doen en minder gaan consumeren.
  • Focus op de productiviteit verhogen. Verbeter processen en dingen die u nu al doet om efficiënter te worden. Zo kan u de productiviteit verhogen en meer gaan produceren. Als u de hele avond thuis naar tv zit te kijken zal u nooit veel werk gedaan krijgen. Probeer al uw tijd nuttig te besteden en zoveel mogelijk te verbeteren.
  • Denk anders na over aankopen. Doe grote aankopen nooit overhaast. Koop nooit dingen impulsief. Denk er ook eens over na of u dat echt wel nodig heeft.

 

Start vandaag nog en verander uw leven in positieve zin. Focus op waarde toevoegen in plaats van consumeren en begin rijkdom op te bouwen in plaats van schulden te maken. Het belangrijkste is uw focus niet te verliezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.