beste boeken beleggen

Door de jaren heen heb ik veel boeken gelezen over beleggen. Ik probeer elke week 1 nieuw boek te lezen. Bij beleggen is informatie de sleutel tot succes, ik zie dit als iets noodzakelijk wil je succesvol zijn in deze sector. Hier is mijn top 5 boeken over beleggen:

 

De intelligente belegger door Benjamin Graham

Deze klassieker uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Grahams filosofie heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen.
Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.
De intelligente belegger is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

 

Principles, Life and work door Ray Dalio

Ray dalio, één van de meest succesvolle investeerder ter wereld deelt in dit boek de principes die hij gebruikt in zijn leven op persoonlijk en zakelijk vlak. Elke pagina van dit boek staat vol met praktische tips en inzichten die helpen met het bereiken van doelen. Als belegger heb ik hier veel uit geleerd.

 

Een werkweek van 4 uur.

Dit boek gaat niet over beleggen, waarom staat het dan in dit lijstje? In de 4 urige werkweek leert Timothy Ferriss hoe je zoveel mogelijk kan automatiseren. Met als uiteindelijk doel nog maar 4 uur per week te werken. Deze strategie kan je op alles toepassen in het leven. Focus op wat belangrijk is en automatiseer zoveel mogelijk. Wil je succesvol zijn? Werk niet harder maar slimmer.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.